Crnogorska kinematografija i ove godine na marketu Kanskog festivala

 

 

Prioritetni cilj učešća Crne Gore na najznačajnijem svjetskom filmskom marketu je prezentacija domaćih projekata i potencijala za snimanje na crnogorskim lokacijama.

Ove godine posebno će biti predstavljena tri najnovija projekta u različitim fazama realizacije: “Vrijeme između nas”, Andra Martinovića, “Ispod mosta, među stijenama”, Pavla Simonovića i “Igla ispod praga”, Ivana Marinovića, kao i kratki filmovi koji su u prethodnoj godini ostvarili zapažen uspjeh u inostranstvu.

Pregled recentnog filmskog stvaralaštva u Crnoj Gori s korisnim servisnim informacijama, posjetiocima crnogorskog štanda biće dostupan putem kataloga Montenegrin Cinema Cannes 2016.

Crnogorska kinematografija šesti put učestvuje na marketu Kanskog festivala, dok je predstavljanje i ove godine povjereno producentskoj kući Artikulacija iz Podgorice, a na osnovu javnog konkursa Ministarstva kulture.

Paviljon Jugoistočne Evrope u Kanu, u okviru kojeg se nalazi i crnogorski štand, za vrijeme Festivala biće otvoren svakodnevno od 9-17 sati.