Crnogorski muzički biseri u KIC-u

U prepunoj Velikoj sali KIC-a sinoć je priređeno još jedno nezaboravno muzičko veče – klapskog i horskog pjevanja “Biserom je okićena moja mila Crna Gora”, a u organizaciji Udruženja folklornog ansambla Crne Gore i KIC-a “Budo Tomović”.

               Nesvakidašnji program otvorile su popularne crnogorske kompozicije “Teče Tara” i “Oj, đevojko drugarice” u odličnom izvođenju KIC pop hora i njihovih solista Tamare Pavićević i Jovana Vukovića.

               Uz konstantnu podršku publike uslijedile su prepoznatljive melodije tradicionalnog melosa u interpretaciji jedne od najstarijih i najprepoznatljivijih crnogorskih klapa “Veselice”, potom mlađanih ali odličnih “Štiglića”, energičnih kotorskih dama iz “Bisernica Boke”, zanimljive mješovite podgoričke klape “Camerton”, do ovacija koje su dobili članovi hora JU “Zahumlje” i njihov narodni orkestar.

               Veče je završeno zajedničkim nastupom svih učesnika uz legende crnogorskog melosa iz cetnjskog KUD-a “Njegoš” i podgoričkog KIC-a Veska Mileusnića i Šukriju Žutog Serhatlića uz pjesmu “Biserom je okićena moja mila Crna Gora”.

                Moderator večeri bio je izvanredni Milorad Mićo Miranović. Nakon koncerta komentari publike bili su između ostalog “da ovakve večeri treba organizovati češće”, “da je veče trebalo duže da traje”, a iz Udruženja folkloraša Crne Gore obećavaju ovakve projekte širom Crne Gore.

                Dodajmo da je u znak sjećanja na nedavno nastradalu članicu KIC pop hora Natašu Bjelicu na početku večeri održan minut ćutnje, a hor je upravo njoj posvetio sinoćnji nastup.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − ten =