Crnogorsko veče u Zagrebu

 

 

U Zagrebu je 29.6.2016. godine u prekrasnoj dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka,  održano „Crnogorsko veče u Zagrebu“, u lijepoj atmosferi pjesme, druženja i prijateljskih susreta. Ova manifestacija pokazuje da nam je ovakav kvalitetan program itekako potreban, jer pored članova Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb okuplja pripadnike drugih nacionalnih manjina i  pripadnike sredine u kojoj živimo.

Program je spontano i uspješno  vodila Jadranka  Šincek, zamjenica predsjednice Društva „Montenegro“, a u programu su sudjelovali:

  • Mješoviti pjevački zbor KULTURNO PROSVJETNOG DRUŠTVA SLOVENSKI DOM ZAGREB, sa voditeljem  Ivicom  Ivanovićem

  • Ženski  vokalni  sastav  OKUDA TREŠNJEVKA, sa voditeljem  Tihomirom  Zlatićem

  • Mješoviti zbor i  orkestar „BOSANA“ BOŠNJAČKE NACIONALNE ZAJEDNICE GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE, sa voditeljicom zbora Katarinom Stojanović i voditeljem orkestra Edinom Džaferagićem

  • Mješoviti pjevački zbor „MONTENEGRO“ DRUŠTVA „MONTENEGRO“ ZAGREB, sa voditeljem  Edinom  Džaferagićem

Izvođači i publika pjevali su zajedno, a nisu se štedjeli ni dlanovi. Velikim pljeskom pozdravljene su sve pjesme, a izvođačima se nije dopuštalo da napuste pozornicu.  Bilo je tu pjesama  za svačiju dušu: spleta slovenskih vedrih pjesama, vokalnih izvedbi hrvatskih etno napjeva, neodoljivih sevdalinki i naravno, veći dio večeri pjesama iz Crne Gore. Zbor „Montenegro“ teško se odlučio koji izbor napraviti i dostojno predstaviti prebogatu i  raznoliku crnogorsku muzičku baštinu: Gledala sam s Koma Plava, Pomrčina, Tekla voda na valove,  Sejdefa, Bokeljska noć, Što se mala uobrazi, Primorkinja, Još ne sviće rujna zora….i naravno: Lepe ti je Zagorje zelene, pjesma sredine u kojoj živimo.

Moglo se nastaviti cijelu noć, ali trebalo je prionuti na djelić crnogorske trpeze koju su pripremile vrijedne članice Društva „Montenegro“ Zagreb i vina Vranac, sada već tradicionalni „brend“ u Zagrebu, kojega svi iščekuju.

 

Crnogorsko vece u Zagrebu - 1

Crnogorsko vece u Zagrebu - 2

Crnogorsko vece u Zagrebu - 3

Crnogorsko vece u Zagrebu - 4

Crnogorsko vece u Zagrebu - 5

Crnogorsko vece u Zagrebu - 7

Crnogorsko vece u Zagrebu - 8

Crnogorsko vece u Zagrebu - 9

Crnogorsko vece u Zagrebu - 10

Crnogorsko vece u Zagrebu - 11

Crnogorsko vece u Zagrebu - 12

Prilog: Danilo Ivezić, dipl.politolog