Čudesna avantura Doroti i družine u neđelju u KIC-u


Predstava „Čarobnjak iz Oza“ (5+), sa Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u neđelju 20. oktobra 2019. godine, sa početkom u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Po romanu Franka Lajmana Bauma, dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a predstavu je režirao Jagoš Marković.  

Ova čudesna avantura za đecu, ali i cijelu porodicu, prati dogodovštine đevojčice Doroti koju je ciklon oduvao daleko od njene kuće u čudesnu zemlju Oz.

„Čarobnjak iz Oza“ priča je o odrastanju, ali i o prijateljstvu među različitima. Doroti na putovanju upoznaje strašilo, limenog čovjeka i ne baš tako hrabrog lava. Tražeći spas od problema koji su ih proganjali, ova simpatična družina otkriva sopstvenu snagu i shvata da im čudesni čarobnjak iz Oza ne može riješiti probleme, već da izlaz i spas treba da traže u sebi.

Igraju: Kristina Obradović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Branimir Popović, Sejfo Seferović, Sanja Popović i Filip Đuretić.

Idejno riješenje scenografije i scenski pokret potpisuje reditelj Jagoš Marković, kompozitor je Ljubomir Ninković, a kostimografiju je uradila Marija Marković. Dizajner svijetla je Radomir Stamenković, a asistent reditelja Darko Bjelobrković.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 1 =