Dan CNP-a i novembarski repertoar

 

 

U srijedu 1. novembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati biće obilježen Dan Crnogorskog narodnog pozorišta. Nakon uručenja godišnjih nagrada i priznanja koja dobijaju članovi i saradnici CNP-a, biće izvedena predstava “Bure baruta” Dejana Dukovskog u režiji Dejana Projkovskog.

Na repertoaru CNP-a u novembru nalaze se i predstave: “Istraga” A. Radunovića u režiji Stefana Sablića, “Samoubica” N. Erdmana u režiji Veljka Mićunovića, “Predstva Hamleta u selu Mrduša Donja” I. Brešana u režiji Luke Kortine , “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, “Revizor” N. V. Gogolja u režiji Veljka Mićunovića, “The Beauty Queen” M. Mekdone u režiji Ane Vukotić, “Danzen” B. Brehta u režiji Damjana Pejanovića, “Otvoren kraj” J. Bojović u režiji Petra Pejakovića, “Ekvinocijo” I. Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića, “Učene žene” Ž. B. P. Molijera u režiji Jagoša Markovića  i “Zimska bajka” V. Šekspira u režiji Dina Mustafića.

Pored naslova Crnogorskog narodnog pozorišta, na  novembarskom repertoaru nalaze se i tri gostujuće predstave:  “Crna kutija” Ane Đorđević, u režiji Gorana Bulajića u produkciji Nikšićkog pozorišta 7. novembra, “Kučka” Arpada Šilinga i Eve Zabežinski, u režiji Arpada Šilinga, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom 16. novembra  i “Penelopijada” Margaret Atvud, u režiji Dragane Varagić, u produkciji Centra za kulturu Tivat i April production Toronto, koja će biti izvedena 29. novembra u okviru manifestacije Dani Kanade u Podgorici.

Crnogorsko narodno pozorište će 14. novembra gostovati u Centru za kulturu u Pljevljima, sa predstavom “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić.

Novembarski programski sadržaj obogaćen je i muzičkim programom. Crnogorski simfonijski orkestar  će 8. novembra  uz solistu Mariana Sobulu, klavir, u saradnji sa Ambasadom Poljske i Ministarstvom kulture Poljske održati koncert kojim će biti obilježeno 100 godina obnove nezavisnosti Poljske. Crnogorski simfoničari će ponovo nastupiti 23. novembra pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska, a u saradnji sa Ambasadom Rumunije, biće obilježen Nacionalni praznik Rumunije, koncertom soliste Botonda Szocsa, klavir.