Dani humora i satire „Vuko Bezarević“ – Pljevlja, od 25. do 28. jula

 

 

 

Završno veče 32. Dana humora i satire „Vuko Bezarević“ održaće se u subotu – 28. jula u 20 časova u novoj sali Centra za kulturu u Pljevljima. Prisutnim ljubiteljima humora i satire obratiće se organizator, a biće upriličena dodjela priznanja i riječ satiričara.

     Na završnoj večeri učestvovaće: Veljko RAJKOVIĆ, iz Podgorice – dobitnik priznanja “TIPAR” za životno djelo, Perica JOKIĆ, iz Berana – dobitnik priznanja “TIPAR” za knjigu satiričnih priča “Izrazito dobre priče”, LELA MILOSAVLJEVIĆ, iz Užica – dobitnik priznanja “Vuko Bezarević” za satiričnu priču i Bojan RAJEVIĆ, sa Cetinja – dobitnik priznanja “MLADI TIPAR” za seriju od 10 aforizama. 

Uz četvoro nagrađenih nastupiće i sljedeći učesnici: Aleksandar BALJAK i Bojan LJUBENOVIĆ – Beograd, Miladin BERIĆ – Banjaluka, Ekrem MACIĆ – Konjic, Vladislav VLAHOVIĆ – Podgorica, Vitomir DOLINSKI – Struga, i satiričari iz Pljevalja: Milorad JOKNIĆ, Zoran RAONIĆ, Milan ŠARAC i Dejan MILIČIĆ; pjesnikinja i kolumnistkinja Magda BEZAREVIĆ – PETERNEK, dramski umjetnici: Radosav MILENKOVIĆ, Izudin BAJROVIĆ, Ana TANASKOVIĆ ex BRETŠNAJDER, Monika RAONIĆ, Ivana NEDELJKOVIĆ. Voditeljka programa je Bojana RADANOVIĆ.

       Dobitnik priznanja “Risto Pejatović” – GRAND PRIX, za karikaturu je Jakša VLAHOVIĆ, iz Beograda, a dvije specijalne nagrade dodijeljene su Rešadu SULTANOVIĆU, iz Sarajeva, i Slobodanu OBRADOVIĆU, iz Beograda. U subotu 28. jula u 19.30 časova u Domu kulture, biće održana izložba karikatura, kada će se obaviti i dodjela priznanja.

     Prvog dana manifestacije, u  srijedu 25. jula 2018. godine u 20 časova, u gimnaziji „Tanasije Pejatović“, predstavljena je  knjiga aforizama „Popisivanje žrtava“, autora Milenka Šarca. O knjizi su govorili Igor Damjanović DIB, Zoran Raonić i autor.

     U četvrtak 26. jula u 20 časova, u Domu kulture, u okviru drugog dana manifestacije, biće odigrana pozorišna predstava “Balkanski sex & grad“ Čipka i Čokolada. Režiju i tekst  potpisuje Stanko Holcer iz Slovenije.

     U okviru trećeg dana humora i satire „Vuko Bzearević“, u  petak 27. jula u 19.30 časova u Milet bašti, održaće se tradicionalno humorističko – satirično Miletisanje. Na Miletisanju će učestvovati aforističari: Husein Čuturić, Miljan Sandić i Avdo Bašić. Za zabavu najmlađih sugrađana biće zadužen Predrag Vuković – Peđolino. Od dramskih umjetnika učestvuju: Dragiša Simović, Velizar Kasalica i Rade Lala Čolović. Za zabavu  i smijeh biće zaduženi stand up komičari Marko Puljiz i Navid Bulbulija. Za muzički program pobrinuće se bend „Apsolutno romantično“, a voditeljka programa je dr Sabrina Hadžiosmanović.