Dani Stefana Mitrova Ljubiše u Beogradu

 

 

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” i Etnografski muzej u Beogradu organizuju  tradicionalne Dane Stefana Mitrova Ljubiše u Beogradu koje ove godine  tematski posvećuju primorskoj kulturnoj baštini kao vječitoj inspiraciji – posebno svadbenoj i muzičkoj tradiciji Crnogorskog primorja.

 

Pozivnica

 

Prigodan program čine predstavljanja izložbe i tri publikacije, nedavno objavljene od strane Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” i Društva za kulturni razvoj “Bauo” (Petrovac na Moru), u okviru biblioteke “Kulturno nasljeđe Paštrovića”. Recenzent biblioteke je maestro Bojan Suđić, a glavni urednik Dušan Medin, MA.

Nedjelja, 13. mart
Otvaranje izložbe starih fotografija Svadbeni spomenar Paštrovića koju je uredila dr Mila Medigović Stefanović, i promocija njene knjige Nevjesta u svadbenom krugu.

 

Mila Medigovic Stefanovic - Nevjesta u svadbenom krugu - naslovna

 

Ponedjeljak, 14. mart
Predstavljanje zbornika radova o paštrovskoj i budvanskoj muzičkoj tradiciji i srodnim temama Začuh vilu u dubravu đe pjesan poje, koji su priredili dr Zlata Marjanović i Dušan Medin, MA.

 

Zbornik radova o paštrovskoj i budvanskoj muzickoj tradiciji i srodnim temama

 

Utorak, 15. mart
Predstavljanje knjige Primorju na veliko znamenje: odabrani radovi o muzičkoj tradiciji Boke Kotorske, Grblja, Budve, Maina, Pobora, Brajića, Paštrovića i Spiča (2005-2015) dr Zlate Marjanović.

 

Zlata Marjanovic - Primorju na veliko znamenje

Muzicka skola
Наступ ученика
ЕТНОМУЗИКОЛОШКОГ
ОДСЕКА

Класа др Злате Марјановић

(кликните за увећани приказ)

Program nastupa škole Stevan Mokranjac iz Kraljeva

 

Programi se održavaju u atrijumu Etnografskog muzeja u Beogradu (Studentski trg, br. 13), s početkom u 18.00 časova.