Danilovgrad – Održano završno veče XIV Crnogorskog festivala humora, satire i karikature

 

Crnogorski festival humora satire i karikature u Danilovgradu

 
 
 

ODRŽANO ZAVRŠNO VEČE
XIV CRNOGORSKOG FESTIVALA HUMORA, SATIRE I KARIKATURE

 

Večeras je u Danilovgradu održano završno veče XIV Crnogorskog festivala humora, satire i karikature. I pored izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika, sala Centra za kulturu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. U programu su učestvovali: Savo Martinović, Radomir Racković, Veljko Rajković, Dejan Tofčević, Vladimir Mićković, Bojan Rajević, Ljubomir Bulatović, Slavka Klikovac, Milinko Bojat i Dragan Sklender Pele.

Specijalni gost festivala bio je Miodrag Stošić, humorista iz Beograda.

 

Festival humora Danilovgrad 2013

 

Uručena su priznanja: Savu Martinoviću – za najbolje aforizme, Predragu Rašuli (Sremska Mitrovica, biće poslata poštom) – za najbolju satiričnu priču i Luki Lagatoru – za najbolju karikaturu, na temu: KORUPCIJA.

Tročlani žiri odlučio je o nagrađenima po raspisanom konkursu. Radovi su bili pod šifrom. Posebno priznanje dobio je, za izuuzetan doprinos razvoju i popularizaciji crnogorskog humora, Vujadin Šaranović – Podgorica, inače iz Spuža, opština Danilovgrad.

Nagrade i priznanja dodijeljena su i djeci karikaturistima, koji su se predstavili karikaturama na temu sa konkursa.

Učesnici su govorili: aforizme, satirične priče, satirične pjesme, humoreske i skečeve. Publika je sve učesnike nagrađivala salvama aplauza. Posebne ovacije izazvao je Dragan Sklender Pele, iz Kotora, sjajnim imitacijama aktuelnih ovdašnjih političara i duhovitim skečevima. Gost večeri Miodrag Stošić, oduševio je prisutne raznolikošću formi i više nego duhovitim opservacijama na svakidašnje teme.

Izašao je i 10. broj satirično-humorističkog lista ŽUČ.

Čitav tok završne večeri prenosio je Radio Crne Gore.

Program su vodili Milica Đurović i Dragan Mitov Đurović.