Danilovgrad – Projekat KIC pop hora „Bez dileme – antifašizam“

 

 

Nakon serije od osam spektakularnih koncerata u Podgorici i Nikšiću, a naročito nakon onog organizovanog 8. maja povodom Dana pobjede nad fašizmom ispred Skupštine Crne Gore, projekat KIC pop hora naslovljen „Bez dileme – antifašizam“, nastavlja da živi svoj život u Danilovgradu.

           Svi zainteresovani moći će da uživaju u partizanskim i antifašističkim pjesmama KIC pop hora sa gostima, na glavnom danilovgradskom – Trgu 9. decembar,  u petak, 12. oktobra 2018. godine, sa početkom u 19 sati.

           Antifašistički repertoar obuhvatiće oko 20 pjesama među kojim su: “Bilećanka”, “Crveni makovi”, “Ciao bella”, “Kaćuša”, “Ide Tito preko Romanije”, “Oj, đevojko drugarice”, i druge a koje će KIC pop hor izvesti pod dirigentskom palicom dirigenta prof. Saše Barjaktarovića.

            Gosti koncerta pod vedrim nebom su pjevačice Andrijana Božović i Renata Perazić, kao i folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović”.

            Podsjećamo, projekat ‘’Bez dileme antifašizam’’ nastao je kao inicijativa KIC pop hora, NVU ‘’Kutak’’,  KIC-a ‘’Budo Tomović’’ i Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore. Muzički urednik projekta je prof. Saša Barjaktarović, a direktorica i menadžerka projekta mr Snežana Burzan. O njegovoj ogromnoj popularnosti i uspjehu govori i to, da osim što se za svaki nastup tražila karta više, KIC pop hor je za seriju spektakularnih i dirljivih koncerata, dobio krajem maja ove godine Povelju Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u našoj državi.