Deseti dan 29. Kotorskog festivala pozorišta za djecu


Desetog dana 29. Kotorskog festivala pozorišta za djecu ugostili smo sjajne drugare koji su svojim programom pružili nove iskre radosti našem Festivalu!

Juče smo u našem gradu ugostili malo drugačija i neobična „Tri praseta“. Zaljubljeni vuk i pomalo lukavi prasići junaci su ove priče, malo drugačije od dobro poznate basne, a koja sa sobom svakako nosi važne poruke. Predstavu „Tri praseta“ Gradskog pozorišta iz Podgorice, u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ gledali smo u dva termina, u 18 časova, a zatim u 21 čas.

Na likovno-literarnom konkursu pod nazivom Baš je dobro dijete biti pristiglo je ukupno 84 literarna i 264 likovna rada radova osnovaca širom Crne Gore i regiona. U moru talentovane i kreativne djece, naš žiri je imao nimalo lak zadatak!

Na Ljetnjoj sceni sa početkom u 21 čas imali smo priliku da ispratimo program „Veče sa Alisom“  Talentovani polaznici plesnog studija Alisa iz Kotora oduševili su nas svojim plesnima tačkama, a publici nije preostalo ništa drugo osim da zaigra u njihovom ritmu!

Jedanaestog dana u naš festivalski Kotor stiže „Maca papučarica“! Ukoliko su i vaše papuče čudesno nestale protekle noći, mi imamo krivca! Ako ste ih ipak sačuvali, svakako se pridružite našim junacima u potrazi za kućom Mace Papučarice i otkrivanjem njene tajne! Predstava će se izvesti na Ljetnjoj pozornici sa početkom u 21.30 časova.

Dramski studio Centra za kulturu Požarevac izvešće nagrađivanu lutkarsku predstavu „Miš Maus kuća haus iliti mačak u čizmama“. Vesele i razigrane drugare imaćemo priliku da pogledamo večeras u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u 20 časova.

Ove godine, ASSITEJ Crna Gora peti put po redu raspisuje konkurs za najbolji dramski tekst za djecu i mlade. U bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ sa početkom u 20.30 časova na javnom čitanju drame saznaćemo koja drama je osvojila srca žirija!

Pred nama je i posljednji, 12. dan 29. Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Na Pjaci od kina sa početkom u 19 časova počeće Velika trampa, tradicionalna ekološka zabava na kojoj djeca imaju priliku da se trampe i mijenjaju igračkama, knjigama i raznim zanimacijama i predmetima i na taj način dobiju nešto novo za nešto staro, kao i  da uče o ponovnoj upotrebi stvari.

Svečana dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja na kojoj ćemo ispratiti 29. Festival i vratiti ključeve grada odraslima, održaće se na Ljetnjoj pozornici sa početkom u 21 čas a nastaviće se pozorišnom predstavom „Mali Tesla – Kako izumiti sebe“ Kulturno informativnog centra Zeta, Teatra Korifej i dramskog studija Prazan prostor. Pozivamo vas da na taj način zajedno ispratimo i zatvorimo ovogodišnji Festival!

Napominjemo našu publiku da rezervacije karata nisu obavezne i da je kapacitet gledališta povećan, te da vas očekujemo u što većem broju i sa što vedrijim raspoloženjem!

Poštovana djeco i dragi roditelji,

Dobrodošli na 29. Kotorski festival pozorišta za djecu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + six =