DEUS 2021. – Promocija monografije „Moj put na krov svijeta“ Dragutina Vujovića


U okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS 2021.), 8. decembra, u 19 časova, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, biće održana promocija monografije “Moj put na krov svijeta”, poznatog crnogorskog planinara Dragutina Vujovića.

“Moj put na krov svijeta”, Dragutina Vujovića, dugogodišnjeg člana PSD Javorak i jednog od heroja sa Mont Everesta, je knjiga koja ima elemente i romana, i dnevnika i monografije, u kojoj su sažeti fragmenti sa mnogobrojnih pohoda s akcentom na istorijsku 2010. kada se autor, zajedno sa Markom Blečićem i Đorđijem Vujičićem našao na krovu svijeta.

“Knjiga Dragutina Vujovića “Moj put na krov svijeta” je veliko iznenađenje i krupno ostvarenje. Iznenađenje je u tome što se ovaj vrsni planinar, koji je neposredno aktivan i u ovoj i srodnim djelatnostima (član je Gorske službe spašavanja, instruktor orijentiringa) odlučio i na ovu vrstu djelatnosti – da sačini i objavi ovo obimno djelo. A da je krupno ostvarenje, čitaoci se mogu uvjeriti kad uđu u njegove sadržajne, izražajne i ishodišne kvalitete i ostvarenja”, zapisao je o knjizi prof. dr Živko Đurković.

Na promociji će govoriti: prof. dr Gojko Nikolić, Jelena Jovanović, i autor. Moderatorka programa biće Tatjana Ivanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + seventeen =