DEUS – Koncert gitariste Radoša Malidžana

 

 

Koncert gitariste Radoša Malidžana biće održan u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2016”, u srijedu, 21.decembra, u Velikoj sali KIC-a “Zeta” u Golubovcima, sa početkom u 19 sati.

 

Repertoar koncerta obuhvatiće djela poznatih kompozitora među kojima su: Agustin Barios, Napoleon Koste, Đulio Regondi, Federiko Moreno Toroba, Hoakin Rodrigo, Pako de Lusia i mnogi drugi.

 

Radoš Malidžan je muzičko školovanje započeo u desetoj godini. Gitaru je učio od profesora Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića i Vere Ogrizović. Nakon redovnih studija na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu (Norveška), u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda. Magistrirao je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod vodećih umjetnika današnjice među kojima su: Oscar Giglia, Carlo Marchione, Raffael Andia, Aniello Desiderio, Edin Karamazov, Tomas Muller-Perring, Jose Miguel Moreno, Erling Møldrup, Barbro Marklund, Gerard Abiton itd. Osvojio je više specijalnih i prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare, a na Prvom međunarodnom festivalu gitare „Guitar Art Festival“ u Beogradu osvojio je treću nagradu. Objavio je album muzike za klasičnu gitaru „Life & Music“. Imao je brojne nastupe širom regiona i Evrope i snimao za vodeće televizijske kuće, poput RTCG, RTS itd. Osnivač je i direktor Crnogorskog gitarističkog centra. Angažovan je kao profesor u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 2 =