DEUS – Koncert sopranistkinje Aleksandre Vojvodić Jovović

 

 

Poznata crnogorska sopranistkinja Aleksandra Vojvodić Jovović prirediće koncert uz klavirsku pratnju Nataše Popović u srijedu, 20.decembra 2017.godine, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

           Na programu koncerta su djela Franca Šuberta, Đakoma Pučinija, Petra I. Čajkovskog, Stevana Mokranjca, Imre Kalmana i drugih.

           Gost koncerta biće gitarista Petar Dobričanin.

           Aleksandra Vojvodić Jovović je rođena u Baru, gdje je pohađala nižu muzičku školu. Srednju muzičku školu završila je u Podgorici i to dva odsjeka teoretski i odsjek za solo pjevanje u klasi prof. Larise Dašić Simović. Završila je Muzičku akademiju teoretski odsjek na Cetinju i nakon toga upisala Muzičku akademiju u Sarajevu odsjek solo pjevanja u klasi primadone prof. Radmile Bakočević. Magistrirala je solo pjevanje 2013. u klasi mr Aleksandre Ristić. Iza sebe ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori i inostranstvu od kojih se izdvajaju koncerti u Moskvi, Milanu, Istanbulu, Sarajevu, Skoplju, Zagrebu, Rijeci, Puli, Ljubljani, Beogradu itd. Sarađivala je sa brojnim poznatim ansamblima, dirigentima i operskim pjevačima. Snimila je CD pod nazivom „Korijeni“ sa crnogorskim pjesmama obrađenim u new age stilu. Pored toga, sa kolegom Aleksandrom Basarabom snimila je obrade crnogorskih pjesama za glas, klavir i flautu, a u čast obilježavanja deset godina od obnove crnogorske državne nezavisnosti objavila je pjesmu i spot pod nazivom „Iskra vječnog plamena“. Nastupala je i sa trijom “Gracije”, a u okviru međunarodnog takmičenja “V.A. Lemesev” držala je majstorske kurseve učesnicima takmičenja. Direktorica je Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ i profesorica solo pjevanja.

          Koncert se realizuje u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2017”.