DEUS – Modna revija „Između dana i noći“

 

 

Modna kolekcija „Između dana i noći“ (nazvana po čuvenoj Lubardinoj slici) Anastazije Miranović biće premijerno predstavljena u susret Danu Glavnog grada, a u sklopu oblježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde.

Revija će biti organizovana u okviru manifestacije „Decembraska umjetnička scena 2017“ u subotu, 16.decembra, u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice (ul. Marka Miljanova br. 4), sa početkom u 20 sati.

Ovo je ujedno i završni događaj Fondacije Petar Lubarda u godini proslave ovog značajnog jubileja. Učešće u ovoj multimedijalnoj, umjetničko-modnoj priči imaju i umjetnici Vanja Vikalo i Jelena Žutković – Srdić autori namjenski rađene audio-vizuelne animacije koja rekonstruiše nastanak jednog Lubardinog djela, kao i „Duo Classico“ kojeg čine mr Dina Desančić i Safet Drljan.

Na događaju će biti premijerno predstavljeno dvadesetšest modela sa motivima Lubardinih slika, rađenih u svili. Novo čitanje Lubarde, osim popularisanja i približavanja umjetnosti široj publici kroz savremeni modni dizajn, predstavlja svojevrstan vid izlaska art-a iz zatvorenih, muzejsko-galerijskih prostora u novu, živuću pojavnost „mobilnih slika koje se nose“.