DEUS – Predstava “Neko ko će brinuti o meni”

 

Deus - znak - logo

 

 

Predstava Neko ko ce brinuti o meni - 1Predstava “Neko ko će brinuti o meni” Centra za kulturu „Edukojme me art“ iz Tirane biće izvedena u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2015” u neđelju, 13.decembra, na sceni KIC-a „Malesija“ Tuzi, sa početkom u 19 sati.

Režiju potpisuje Esmeralda Stafa, muziku je komponovao poznati albanski kompozitor Bojken Lako, a igraju: Neritan Liçaj, Romir Zalla i Marin Orhanasi.

Predstava je premijerno prikazana u septembru ove godine u Nacionalnom pozorištu u Tirani i smatra se jednom od najuspješnijih projekata ove pozorišne sezone u Albaniji. Ovaj pozorišni komad tretira duševnu samoću čovjeka u izolaciji. Riječ je o satiri u kojoj se tri aktera nalaze u zatvorenom prostoru kao taoci, gdje su prinuđeni na zajednički život. U toj izolovanosti postaju nostalgični i počinju se prisjećati svojih životnih uspomena koje su za publiku tragikomične.

Udruženje „Edukojme me art“ (Obrazujemo sa umjetnošću) se bavi produkcijom pozorišnih predstava za djecu i odrasle, kao i organizacijom koncerata i drugih kulturnih aktivnosti u Albaniji, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori itd.

 

Predstava Neko ko ce brinuti o meni - 2