DEUS – Solistički koncert Esada Merulića

 

 

             Solistički koncert Esada Merulića biće održan u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2017” u srijedu, 27.decembra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

             Gosti koncerta će biti Zoran Kalezić, Edo Abdović, kao i jedanaestogodišnja Đina Mićović. Interpretator izvorne muzike Esad Merulić nastupiće u pratnji orkestra Predraga Peđe Nedeljkovića.

             Esad Merulić jedan je od istaknutijih crnogorskih izvođača izvorne muzike. Posebno je prepoznatljiv po interpretaciji sevdaha, kako Podgoričkog, tako i uopšte sevdaha kao muzičkog izraza. Posvećenost ovom jedinstvenom načinu izvođenja, obilježio je njegovo dugogodišnje bavljenje muzikom, a život i duh stare Podgorice njegova su stalna inspiracija. Specifičnost interpretacije uvrstila ga je u sam vrh crnogorskih reprezentativnih izvođača sa kojima nastupa u okviru raznih manifestacija i koncerata. Sarađivao je sa brojnim poznatim autorima među kojima su: Mirsad Serhatlić, Slobodan Bučevac, Senad Drešević, Rade Radivojević, Mirko Senkovski Geronimo, Milan Perić, Ruždija Krupa, Snježana Milinčić i mnogi drugi. Imao je brojne nastupe u zemlji i regionu, ovo je njegov treći solistički koncert, a prvi u Podgorici. Do sada je snimio tri albuma izvorne muzike.

            Besplatne ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati.