Deveti “Satira fest”

 

САТИРА ФЕСТ  7. ОКТОБРА

 

Девети међународни фестивал хумора и сатире „Сатира фест“, под покровитељством Министарства културе и Министарства вера и дијаспоре, биће одржан 7. октобра у Београду, у организацији Београдског афористичарског круга. На манифестацији ће учествовати тридесетак аутора из Србије, БиХ, Црне Горе, Македоније, Бугарске, Словеније,Румуније/и/Хрватске.

Фестивал ће бити у знаку осамдесет година од рођења српског сатиричара Владимира Булатовића Виба (1931-1994), и одвијаће се под слоганом „Ви(б) и ми“.

Управни одбор Београдског афористичарског круга расписао је јавни конкурс за учешће на „Сатира фесту 2011“. Аутори из Србије и иностранства могу слати своје радове до 15. септембра 2011. на адресу електронске поште:satirafest@gmail.com

У конкуренцији ће бити афоризми (до 30 афоризама), сатиричне приче (три приче, до две странице формата А4) и сатиричне песме (три песме, до једне странице), а могу се слати радови написани у периоду после прошлогодишњег Сатира феста 2010, одржаног у октобру.

Уметнички савет манифестације у саставу: Александар Баљак, Александар Чотрић, Јово Николић, Витомир Теофиловић и Слободан Симић изабраће афоризме, приче и песме и одредити учеснике на завршној вечери, која ће бити одржана у петак, 7. октобра, са почетком у 19 часова у сали општине Стари град у Београду. Претходног дана, у свечаној сали Министарства вера и дијаспоре, у оквиру Сатира феста, биће одржана промоција књиге афоризама румунског аутора Валерију Бутулескуа.

Аутору најбољег афоризма изговораног на манифестацији припашће награда “Вук Глигоријевић”, а награда ће бити додељена и ауторима најбоље приче и песме. Заслужним ауторима и преводиоцима из иностранства биће додељено признање „Златни круг“, за афирмацију српске сатире у свету.

 

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ