Dijaspora – Skoplje: Formiran novi Forum za prava manjina

 

 

Dana 16.11.2017. godine u hotelu Arka u Skoplju u organizaciji OEBS-a-Misija u Skoplju, i Agencije za ostvarivanje prava zajednica održan je konstitutivni sastanak participativnog Foruma u cilju unapređenja efektivnosti i kreiranja okvira za iduće aktivnosti.

                Prisutne su u ime organizatora pozdravili i otvorili rad Foruma Ilhan Rahman v.d. Direktor Agencije za ostvarivanje prava zajednica i Ninoslav Vasiljević rukovodilac odjeljenja za demokratsko vladanje i društvenu koheziju pri misiji OEBS-a u Skoplju.

                Forum je konstituisan od dvije grupacije i to predstavnika makedonske Skupštine i predstavnika više ministarstava i agencije sa jedne strane i predstavnika nevladinih organizacija koje predstavljaju zajednice u RM.

                Članovi foruma iz Mreže za multikulturno društvo su Miroljub Orlandić i Rubin Zemon, dok su njihovi zamjenici Jovana Raketić, Darja Timofeeva, Amona Zemon i Ivana Ramljak.

                Poslije zvaničnog konstituisana Forum je utvrdio metodologiju za naredni period i već za naredni dan odredio prvu temu: „Unapređenje prava malobrojnijih zajednica u očuvanju svojeg maternjeg jezika.“