Dokumentarna izložba fotografija “Moj grad u doba Korone” u KIC-u


Dokumentarna izložba fotografija “Moj grad u doba Korone” crnogorskog fotografa Dalibora Ševaljevića biće otvorena u petak, 5. marta 2021. godine, u izložbenom holu KIC-a  “Budo Tomović”, u 17 sati.

              Riječ je o vjerodostojnom prikazu grada Tivta u prvom talasu korona virusa. Autor je ovo važno svjedočanstvo vremena pretvorio u informaciju koja će biti dostupna svim narednim generacijama. Ovo je Daliborova šesta samostalna izložba fotografija.

              Dalibor Ševaljević, rođen je 1982. godine. U martu 2006. završio je mentorski kurs fotografije kod profesora Lazara Pejovića i fotografa Duška Miljanića koji je organizovao Foto kino i video klub Podgorica. Iste godine jedan Daliborov rad je ušao u selekciju Prvog međunarodnog salona fotografije u Podgorici jun/jul 2006, a zatim je uslijedila izložba crnogorskog pejzaža na Ivanovim Koritima gdje je izlagao sa poznatim crnogorskim fotografima. Daliborova prva samostalna izložba je bila u rodnom gradu Tivtu 2007. godine. Izložba je bila tematskog tipa sa 16 fotografija iz seta modnih fotografija nastalih 2006-2007. godine. Nakon toga je izlagao grupno u Crnoj Gori i po svijetu na brojnim izložbama. Do sada je izlagao na preko 70 grupnih izložbi u regionu i Evropi. Dobitnik je više nagrada i priznanja.

               Izložba će moći da se pogleda do 19. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − eight =