Don Brankovi dani muzike – Nemanja Radulović & Đavolji Trileri oduševili publiku

 

 

 

SPEKTAKL U KOTORU!

 

Kotor, 2.avgust 2017.

 

Spektakl! To je u najkraćem opis sinoćnjeg nastupa proslavljenog srpskog violiniste Nemanje Radulovića i ansambla Đavolji Trileri na koncertu na šesnaestim Don Brankovim danima muzike, za koji su karte bile rasprodate danima unaprijed.

 

 

Publika je nekoliko puta na bis vraćala na binu Radulovića i Đavolje Trilere koji čine violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, violončelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

 

 

Autentične energije virtuoza na violini i strasnih Đavoljih Trilera obezbijedili su da publika podjednako uživa u raznovrsnom i bogatom repertoaru koji je bio podijeljen u tri dijela: klasična muzika sa neizostavnim djelima Paganinija, potom popularna klasična muzika kojom su umjetnici pokušali da muziku približi ljudski glas, i treći – filmska i tradicionalna muzika. Tema iz čuvenog filma o holokaustu Šindlerova lista, potpuno je očarala publiku, koja je po završetku najprije neko vrijeme provela u potpuno tišini, a potom se prolomio gromoglasan aplauz. Na bis je izvedena numera nekada veoma popularne grupe „Abba“, a koncert je završen Čardašom.

 

 

Radulovića će publika imati prilike da vidi i na koncertu „Roman i prijatelji“ u srijedu (2.avgusta) u drugom ambijentu – Crkvi sv  Duha gdje će još jedan proslavljeni violinista Roman Simović predstaviti prijatelje sa kojima rado svira, poput violinistkinja Aljona Bajeva, violistkinja Milena Simović, violončelisti Đovani Njoki i Dragan Đorđević, i pijanistkinja Olga Sitkovetski.

 

 

Radulović je u Kotor stigao ovjenčan titulom Viteza reda umjetnosti i književnosti Republike Francuske, koju mu je prije nekoliko dana dodijeljena na Festivalu umjetnosti u Sent-Agrevu.

 

 

Nastup Radulovića jedan je od najvažnijih programa ovogodišnjeg festivala KotorArt Don Brankovih dana muzike. Nevjerovatan put Paganinija 21.vijeka, kako ga nazivaju, od perspektivnog muzičara sa naših prostora do violiniste svjetskog renomea i super zvijezde obilježen je ogromnim trudom i vanserijskim talentom, ali i šarmom i harizmom, u šta je publika KotorArt-a imala prilike da se uvjeri kako sinoć tako i 2015. godine kada je Nemanja nastupio u prepunoj Crkvi Sv. Duha sa pijanistkinjom Lor Favr Kan.

 

 

Šesnaesti Don Brankovi dani muzike održavaju se od 13. jula do 13. avgusta kao dio IX Međunarodnog festivala KotorArt, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i uz podršku Coca-Cole, Luštica Bay-a, hotela Palma i Palmon bay.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × four =