„Don Kihot“ za početak decembarske priče u Gradskom pozorištu


Predstava „Don Kihot”, u režiji jednog od najuglednijih reditelja regiona Andraša Urbana, biće igrana u neđelju 1. decembra 2019. godine, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Ovim izvođenjem Gradsko pozorište zakoračiće u posljednji mjesec 2019, koji će obilježiti niz događaja kojima se istinski slavi teatarska umjetnost.

Osim redovnih repertoarskih aktivnosti, pred najmlađu publiku 13. decembra Gradsko će izaći sa premijerom lutkarskog spektakla „Na ivici neba“, u režiji Veselke Kunčeve. Ova topla i zabavna priča o snazi mašte, o prijateljstvu, ali i o zaboravljenim đečijim željama, biće igrana uokviru Decembarske umjetničke scene – DEUS 2019.

Tokom nastupajućeg mjeseca predstave će učestvovati i na dvije internacionalne teatarske manifestacije, pa će se „Don Kihot“ već 3. decembra predstaviti na prvom RUTA festivalu u Beogradu, a „Slasti slave“ 17. će biti igrane na četvrtom izdanju festivala Dani Jurislava Korenića 2019. u Sarajevu. Po već ustaljenoj praksi, još jednu kalendarsku godinu Gradsko će zaokružiti 27. decembra obilježavanjem Dana svog pozorišta.

„Don Kihot“ je koprodukcija Gradskog pozorišta i Barskog ljetopisa, a po motivima Servantesovog romana dramaturgiju je uradila Vedrana Božinović. U Urbanovom rediteljskom viđenju Servantesovog remek djela, na neke ovdašnje „vjetrenjače“ juriša sedam žena – sedam glumica koje progovaraju o problemima i dilemama savremenog društva i žena u takvom okruženju. Predstava se, između ostalog, tiče i prepoznavanja donkihotovskog u sebi i u društvu oko nas, jednako kao i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemerjem i manipulacijama.

Igraju: Branka Femić-Šćekić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović i Anđelija Rondović.

Scenografiju predstave potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, muziku je uradila Irena Popović, dok su kostimi djelo Line Leković.

Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 − two =