Dramski studio “Prazan prostor” nastavlja s radom

 

 

Dramski studio “Prazan prostor” čiji je osnivač pozorišni reditelj i profesor na FDU Cetinje, Petar Pejaković, započinje novu školsku godinu u Podgorici, Kotoru i Nikšiću.

Dramski studio »Prazan prostor« raspisuje konkurs za prijem novih članova. Djeca i mladi uzrasta od 5 do 25 godina koji žele novo iskustvo, rad na sebi, razvijanje kreativnosti i uživanje u nastupima mogu se priključiti Dramskom studiju u Podgorici, Kotoru i Nikšiću.

 

prazan-prostor-1

 

prazan-prostor-2Već 15 godina Dramski studio “Prazan prostor” gaji kulturu i razvoj kvalitetnih ličnosti u Crnoj Gori. Polaznici imaju minimum dva javna nastupa godišnje, učestvuju u snimanjima tv emisija, glume u filmovima i reklamama, nastupaju na raznim državnim i lokalnim svečanostima. Starije grupe škole glume gostuju na brojnim pozorišnim festivalima u regionu i pohađaju radionice kod inostranih edukatora.

prazan-prostor-3Dramski studio Prazan prostor  radi po razrađenom i savremenom programu, baziranom na dramskim radionicama, koje prije svega razvijaju kreativnost i njeguju maštu, oslobađaju emocije, podstiču osamostaljivanje, socijalizaciju, toleranciju, kulturu komunikacije i govora, razvijaju opštu kulturu i otvaraju za rad sa drugima. Scenski pokret i govor, dikcija, tekstovi, pantomima i mimika, improvizacije, žanrovi i stilovi, glas, ples, igra, trening, dijalog i monolog, sjenke, lutke i akrobatika su elementi na putu ovladavanja scenskim tajnama, a prije svega sredstvo za razvoj mladih ličnosti.

 

prazan-prostor-4

 

Predavači:  Petar Pejaković – pozorišni reditelj i profesor na FDU Cetinje

                      Slaviša Grubiša – diplomirani glumac

                      Marija Backović – psiholog

                      Milivoje Lakić – producent

                      Mirko Radonjić – pozorišni reditelj

 

 

1 Comment

  1. Poštovani,
    Da li “Prazan prostor” još uvijek radi i ako da, u kojim gradovim i na kom mjestu? Zahvaljujem

Comments are closed.