Dramski studio Prazan prostor – Predstava Sobe

U Dramskom studiju Prazan prostor 22, 23. i 24. novembra 2019. godine, izvodi se predstava Sobe.

Autorski tim čine reditelj Mirko Radonjić, pisac Ilija Đurović i  producentkinja Marija Backović, dok su u glumačkoj postavi Aleksandar Gavranić, Slaviša Grubiša, Stevan Vuković i Pavle Prelević.

Sobe su rijedak pozitivan primjer nezavisne pozorišne produkcije u Crnoj Gori. Naime predstava je nastala u nepozorišnim uslovima bez značajne finansijske podrške ali se izvodi kontinuirano već 14 mjeseci. Sobe su izvođene u sklopu OFF selekcije Bijenala Crnogorskog teatra i u takmičarskom programu FIAT festivala kada su Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević ravnopravno nagrađeni za najbolju mušku ulogu.
Ovu predstavu prate razne spekulacije od toga da je skandalozna do  toga da neki klinci eksperimentišu po podgoričkim podrumima.
Ekipa predstave izjavljuje da je to pozorište koje ih uzbuđuje, o kom sanjaju, kojim žele da se bave  i da su tema i motivi predstave tu oko nas, u našem društvu, samo je lakše zatvoriti oči.

Svi koji su zainteresovani da provedu kvalitetnih i uzbudljivih 120 min u  srcu Stare Varoši mogu rezervisati karte putem FB stranice dramskog studija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 + eighteen =