Dramski studio »Prazan prostor« prima nove članove

 

 

Dramski studio »Prazan prostor« raspisuje konkurs za prijem novih članova. Djeca i mladi uzrasta od 6 do 30 godina koji žele novo iskustvo, rad na sebi, razvijanje kreativnosti, kvalitetno druženje i javne nastupe mogu nam se priključiti u Podgorici, Danilovgradu, Kotoru i Nikšiću.

 

 

Već 17 godina gajimo kulturu i razvoj zdravih ličnosti u Crnoj Gori. Koristeći dramske tehnike usmjeravamo psiho-somatski razvoj djece i mladih.
Naši polaznici učestvuju u snimanjima tv emisija, glume u filmovima i reklamama, nastupaju na raznim državnim i lokalnim svečanostima i aktivno učestvuju u radu na predstavama i javnim časovima u samom studiju. Starije grupe škole glume gostuju na brojnim pozorišnim festivalima u regionu i pohađaju radionice kod inostranih edukatora.

 

 

Dramski studio Prazan prostor  radi po razrađenom i savremenom programu, baziranom na dramskim radionicama, koje prije svega razvijaju kreativnost i njeguju maštu, oslobađaju emocije, podstiču osamostaljivanje, socijalizaciju, toleranciju, kulturu komunikacije i govora, razvijaju opštu kulturu i otvaraju za rad sa drugima. Scenski pokret i govor, dikcija, tekstovi, pantomima i mimika, improvizacije, žanrovi i stilovi, glas, ples, igra, trening, dijalog i monolog, sjenke, lutke i akrobatika su elementi na putu ovladavanja scenskim tajnama, a prije svega sredstvo za razvoj mladih ličnosti.

 

 

Mentori:  Petar Pejaković – pozorišni reditelj i profesor na FDU Cetinje

Predavači:  Slaviša Grubiša – diplomirani glumac

                      Marija Backović – psiholog

                      Milivoje Lakić – producent

                      Mirko Radonjić – pozorišni reditelj

FB grupa: Dramski studio Prazan prostor                 

ADRESE: Podgorica – DS Prazan prostor (Stara varoš)

Kotor – Kulturni centar »Nikola Đurković«

Nikšić – JU »Zahumlje«

Danilovgrad – Centar za kulturu                       

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 1 =