Drugi dan 23. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

 

Logo KotorArt-a

 
 

Drugog dana 23. Kotorskog festivala pozorišta za djecu publika je imala priliku da isprati dvije predstave. Predstavu iz Norveške pod nazivom “Kra kra” i predstavu “Kinez” koja je rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ASSITEJ-a Crna Gora.

Predstava “Kra kra” je interaktivna predstava za djecu uzrasta od 6 mjeseci do 3 godine, smještena u svijetu zvuka, tekstura i pokreta. Predstavom dominira apstraktni pejzaž u kojemu se otvaraju vrata još uvijek neotkrivenog svijeta. Kroz takav svijet, dvije ptice zajedno sa djecom otrkrivaju do sada nepoznatu teritoriju.

Ova predstava će se odigrati i danas, 03.07.2015. godine u dva termina i to u 18h  i u 20h.

 

Norveska predstava Kra kra - 1

Norveska predstava Kra kra - 2

Norveska predstava Kra kra - 3

Norveska predstava Kra kra - 4

Norveska predstava Kra kra - 5

 

Druga sinoć odigrana predstava je predstava “Kinez”, koja dotiče mnoge neuralgične tačke naših post-tranzicionih trauma čije su najveće žrtve djeca koja su junaci ove priče.

Kroz naizgled malu priču o nastajanju jednog prijateljstva između dječaka i djevojčice, gledamo priču o pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda i neprepoznavanja i neuvažavanja  drugih i drugačijih.

Pored toga što je ova predstava prije godinu dana premijerno odigrana baš u Kotoru, za sinoćnju izvedbu je vladalo veliko interesovanje te se na ljetnjoj pozornici skupilo preko 350 ljudi, najviše tinejdžera, kojima je ova predstava i namijenjena.

Igra glumaca i reakcija publike je bila onakva kakvu bi trebalo da ima svaka kvalitetna predstava. Publika je prolazila zajedno sa glumcima od smijeha do plača i nazad.

 

Predstava Kinez - 1

Predstava Kinez - 2

Predstava Kinez - 3

Predstava Kinez - 4

Predstava Kinez - 5

 

Danas će na festivalu mališani moći da pogledaju, predstavu “Kra kra”, iz Norveške,  i  predstavu “Ivica i Marica” u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja.

Fotografije u prilogu: Dalibor Ševaljević