Drugi međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici”

 

 

 

Drugi međunarodni festival “DANI GITARE U PODGORICI” biće održan 15. i 16. marta 2017. godine.

Koncipiran je u tri segmenta: koncertni program, predavanja i majstorske radionice.

Koncertni program održaće se u Kosoj sali Biblioteke “Radosav Ljumović” i sadržaće tri koncerta: prve večeri festivala 15.marta sa početkom u 20:00 sati crnogorskoj publici predstaviće se gitaristi  Giovanni Seneca i Gionni di Clemente koji dolaze iz Ankone (Italija), dok su na drugoj večeri festivala 16.marta planirana dva koncerta a predstaviće se crnogorski umjetnici – gitarista Petar Dobričanin solističkim koncertom sa početkom u 20:00 sati, a potom duo sopran Bojana Pejanović i gitarista Nedeljko Pejović sa početkom u 21:00 sat.

Takođe, Festival će sadržati nezaobilaznie edukativne segmente predavanja i majstoske radionice koje će se održati u Koncertnoj sali Muzičke škole “Vasa Pavić”. Prvog dana festivala 15. marta sa početkom u 13:00 sati predavanje o graditeljstvu gitara održaće beogradski graditelji klasičnih majstorskih gitara “SABMAR” Branislav Marković i Lazar Bogosavljević. Dan kasnije, 16.marta sa početkom u 13:00 sati predavanje na temu “Igrački stavovi barokne svite” a potom i masterclass održaće Vera Ogrizović, ugledni gitarista i pedagog koji dolazi iz Beograda (Srbija).

Festival će svečano otvoriti mr Nela Savković Vukčević, sekretar Sekretarijata za kuturu Glavnog grada Podgorice.

Opširnije o učesnicima, njihovim biografijama i programima možete vidjeti na sajtu festivala: www.danigitare.me

Organizator Festivala je NVO “Gitara”, a prijatelji Festivala su Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica, Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” i Muzička škola “Vasa Pavić”.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven − one =