Drugi završni koncert petog Ljetnjeg kamp za kamernu muziku u Podgorici

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

Drugi završni koncert petog Ljetnjeg kampa za kamernu muzikuMontenegro Summer Camp for Chamber Music 2016. biće održan u Podgorici, u subotu, 13.avgusta, u Katoličkoj crkvi, sa početkon u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Na programu koncerta su djela poznatih kompozitora među kojima su: Đuzepe Tartini, Bernhart Hajnrih Krusel, Ernest von Dohnayi, Aram Hačaturjan, Jozef Hajdn, Johan Sebastijan Bah i drugi.

Ove godine Ljetnji kamp za kamernu muziku, jedinstven ove vrste u Crnoj Gori i regionu, puni pet godina. Imamo 50 učesnika od kojih 40 polaznika, uglavnom mladih, od 14 do 25 godina, i desetak uglednih mentora iz zemlje i inostranstva. Najbrojniji polaznici su iz Crne Gore, gosti iz regiona i inostranstva dolaze iz Srbije, Makedonije, Albanije, Rusije, Njemačke, Francuske i SAD.

 

Ucesnici Ljetnjeg kampa

 

Privlačnost Ljetnjeg kampa za kamernu muziku je u njegovom konceptu, sadržaju, mentorsko-umjetničkom timu, internacionalnom duhu i mladalačkoj vedrini polaznika, kao i u prirodnom ambijentu Nacionalnog parka Lovćen. Ljetnji kamp za kamernu muziku ima i edukativnu i kulturnu misiju, objedinjava ova dva segmenta, i doprinosi novoj produkciji muzičkih programa ove vrste, uključuje mlade muzičare i stasale generacije muzičkih umjetnika, te doprinosi bogatijoj ponudi programa kamerne muzike na crnogorskim kulturnim scenama.

Ovo je treća godina kako je Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ nosilac projekta i glavni organizator Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Njemačke ambasade i Fondacije Petrović Njegoš. Tehničku pomoć u organizaciji pružili su: Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, Turistička organizacija Podgorice, Američka čitaonica Cetinje, Prijestonica Cetinje i Nacionalni park Lovćen.

 

program Podgorica

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − six =