Dugometražni igrani film Andra Martinovića ”Vrijeme između nas” privodi se kraju

 

Artikulacija logo-m

 
 

Prva faza realizacije dugometražnog igranog filma reditelja i scenariste Andra Martinovića pod radnim naslovom ”Vrijeme između nas” uspješno se privodi kraju.

Nakon nagrađivanih kratkih filmova ”Netaknuti suncem” i ”Maske”, reditelj Martinović započeo je realizaciju novog projekta, koji predstavlja svojevrstan filmski triptih u čijem središtu je odnos između oca i sina u različitim graničnim situacijama. Radnja prvog dijela, bazirana na originalnoj priči Dimitrija Popovića, odigrava se tokom jednog dana pred sam kraj Drugog svjetskog rata, u vrijeme suženog raspona između osvete i pravde.

Scenario za film, pored reditelja, potpisuju i crnogorski pisac Andrej Nikolaidis i hrvatski književnik Josip Mlakić. Direktor fotografije je Radoslav Vladić, čiji opus čine neki od najznačajnijih filmova srpske i jugoslovenske kinematografije, a scenograf je Milenko Jeremić.

Kadrovi su snimljeni u izuzetnom ambijentu sela Đalci, na teritoriji opštine Cetinje. Glumačku ekipu predvode: Marko Baćović, Srđan Grahovac, Jovan Krivokapic, Simo Trebješanin i drugi.

Producenti filma su Ivan Đurović i Sehad Čekić, a nosilac projekta je producentska kuća “Artikulacija” d.o.o. iz Podgorice.

Film je nagrađen prvom nagradom na Konkursu za sufinansiranje kinematografije Ministarstva kulture Crne Gore, pod radnim nazivom “Odisej” i odabran je u selekciji CineLink Sarajevo Film Festivala, među deset projekata iz Jugoistočne Evrope koji se preporučuju evropskim filmskim producentima.