Dugometražni igrani film “Ti imaš noć” na 75. Filmskom festivalu u Veneciji

 

 

Dugometražni igrani film “Ti imaš noć” scenariste i reditelja Ivana Salatića imaće svjetsku premijeru na 75. Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru selekcije  33. Neđelje kritike.

“Ti imaš noć“ započinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu Mediterana. Odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je voljela. Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi. Noć koja može promjeniti sve.

Uloge tumače Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Djuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar.

Ti imaš noć” je prvi dugometražni igrani film Ivana Salatića, koji je 2015. sa kratkim filmom “Dvorišta” takođe učestvovao na festivalu u Veneciji u okviru selekcije Orizzonti.

Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.

Producenti filma “Ti imaš noć” su Dušan Kasalica i Jelena Angelovski ispred kuće Meander Film iz Crne Gore, dok je koproducent Non-Aligned Films iz Srbije.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi te Turističke organizacije Herceg Novi.

Filmski festival u Veneciji održava se od 29.08. do 8.09. 2018.