Duo gitara Bulatović – Nikčević otvara festival Wild Beauty ArtŽabljak, 18. avgust 2019.

U poneđeljak, 19. avgusta, na Crnom jezeru na Žabljaku, sa početkom u 19.30h počinje novi festival umjetnosti u Crnoj Gori, Wild Beauty Art. Priliku da otvore Festival dobili su istaknuti crnogorski umjetnici, poznati duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević. U nestvarno lijepom ambijentu Crnog jezera, divlje netaknute prirode, publika će uživati u autorskoj muzici ovog dua kao i u njihovim obradama crnogorskih pjesama. Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, a uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbjeđen je i besplatan prevoz na koncert ekološkim autobusom, iz centra Žabljaka od 18.30h. Dodatne informacije o programu Festivala mogu se pronaći na www.wildbeautyart.me i Facebook stranici Festivala.

Jedan od ciljeva Festivala je upravo prožimanje umjetnosti, čovjeka i prirode a Žabljak i Crno jezero su idealno mjesto za to. Da je priroda bila izuzetno darežljiva prema žabljačkom kraju, govori 18 ledničkih jezera, rasutih po njegovim planinskim vrletima. Svako lijepo na svoj način, a opet ni blizu po ljepoti i znamenitosti onom najvećem, Crnom jezeru. Na nadmorskoj visini od 1416 metara, i na svega 3 km od centra Žabljaka, priroda je smjestila gorske oči Durmitora, Malo i Veliko jezero. Okruženo gustim šumama crnog, durmitorskog bora, koje se, zajedno sa masivom Durmitora, ogledaju u bistroj vodi, dajući mu neopisivu nijansu crne boje, jezero i dobi ime Crno. Upravo tu počinje festival Wild Beauty Art gdje će svi prisutni uživati prvog dana uz zvuke gitare.

„Ovo nam je prvi koncert na Žabljaku. Iako odavno postoji želja, zahvaljujući festivalu Wild Beauty Art sada se i ostvarila! Crno jezero je neopisiv ambijent gdje će se u danima festivala preplitati ljepote prirode i umjetnosti. Izuzetno se radujemo tome!“ – izjavio je Srđan Bulatović, gitarista.

Srđan Bulatović, doktor izvođačkih umjetnosti i Darko Nikčević, flamenko gitarista i master audo-tehnologije prepoznatljivi su po jedinstvenoj virtuoznosti i uzbudljivim interpretacijama, o čemu svjedoče i utisci publike i muzičke kritike nakon nastupa u njujorškom Karnegi holu 2016. i 2017. godine. U njihovim kompozicijama prepoznaju se različiti muzički stilovi, a jedinstven pogled na karakteristike balkanske muzike privlači kako domaću, tako i međunarodnu publiku, od Sjedinjenih Američkih Država, preko evropskih zemalja, do Ujedinjenih Arapskih Emirata. Objavili su sedam albuma: Duo (2001), Nostalgia (2005), Touch of Montenegro (Pobjeda, 2011), Synergy (Pobjeda, 2012), Ritmico (RTVCG, 2015), The Best of Montenegro (Aspekt medija, 2016), Balkan, Mediterranean, Orinet (PGP RTS, 2017), The Sea (Naxos Records, 2018).