Emešin san u KotoruJoš jedna godina u kojoj će ljeto obilježiti najdivniji festival u Evropi, a sasvim sigurno još šire i dalje. Tradicionalno, od 1. do 12. jula, Kotorski festival pozorišta za djecu okuplja sve male i velike pozorišne gledaoce i znalce i vodi ih u neponovljivu avanturu kroz grad Kotor.

Ove godine, naša je misija da pored Kotora, Evrope, svijeta, vasione, maštom osvojimo i Mjesec, a na ovaj put sa nama kreće i predstava Emešin san, Cakó Ferenc i Art’s Harmony Ansambl iz Mađarske. Predstava se realizuje u okviru programa Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori, a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Mađarske.

Draga đeco, Emešin san je priča o bogatoj istoriji Mađarske koja nas vodi u putovanje kroz vjekove uz pratnju dinamične i sjetne muzike. Ovo je jedinstveni live šou zasnovan na pješčanoj animaciji. Slike od pijeska koje uživo nastaju pred vašim očima pružiće vam uživanje. Ovaj živopisni, impresivni umjetnički izraz zaokupiće vaše misli i osjećanja.

Ideju, režiju i koncept potpisuje Cakó Ferenc. Igraju: Cakó Ferenc, Bartha Katalin, Bartha Péter, Lázár György, Nagy Ottó i Piukovics Gábor 

Drugari, ako želite da putujete kroz vrijeme, dođite u četvrtak 11. jula u 20h da u KC Nikola Đurković proživimo zajedno ovu nezaboravnu avanturu u trajanju od 60min. Ova predstava namijenjena je đeci starijoj od 5 godina. Dođite da zajedno uživamo u predivnim pješčanim animacijama!

Dragi naši astronauti, zaljubljeni u pozorište i putovanja svemirom od igre i umjetnosti, dođite da i ovog ljeta uživamo na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i zajedno otplovimo na Mjesec!