Fantastično veče na KotorArtu priredili Nemanja Radulović i ansambl Double Sens!

 

 

Kotor, 17. jul 2018.

 

Sinoć je na prepunoj Ljetnjoj sceni, jedna od najvećih zvijezda na sceni klasične muzike, violinista Nemanja Radulović, sa svojim ansamblom Double Sens,  oduševio publiku i nakon fenomenalno izvedenog programa, publiku obradovao i sa dva bisa.

Izveli su djela Antonija Vivaldija, “Četiri godišnja doba”,  koja su umjetnici izveli u cjelini, to jest sva četiri koncerta iz ciklusa – Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima. Nakon kratke pauze, umjetnici su izveli i poznato djelo Nikolaja Rimskog-Korsakova, Šeherezadu, u aranžmanu Aleksandra Sedlara gdje im se u izvođenju, kao narator, pridružila i glumica Tamara Aleksić.

“Predivan je osećaj biti ponovo u Kotoru. Sretan sam što smo imali priliku deliti muziku i energiju sa divnom publikom u ovako predivnom ambijentu. Publika u Kotoru je uvek sjajna i rado se vraćamo ovoj sceni i KotorArt festivalu. ” -izjavio je Nemanja Radulović nakon koncerta.

Ansambl DOUBLE SENS osnovan je 2008. godine na inicijativu violiniste Nemanje Radulovića, koji je na taj način spojio svoje francuske prijatelje-umjetnike i talentovane muzičare s prostora bivše Jugoslavije. Povezani prijateljskim i porodičnim vezama, i dijeleći zajedno ljubav prema muzici, ova jedinstvena grupa iskazuje svoj identitet preko atipičnih i izuzetno talentovanih muzičara koji su već poznati u Francuskoj i svijetu.

Koncert su organizovali KotorArt Don Brankovi dani muzike uz podršku Coca Cole.