Februarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta


Sedmu godinu za redom, februar  će u Crnogorskom narodnom pozorištu biti u znaku akcije “Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište”, koja podrazumijeva popust od 50% na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.ulaznice.cnp.me.

Februarski repertoar CNP-a čine predstave: Čekajući Godoa“  Samujela Beketa u režiji Diega de Bree, „Šćeri moja“ Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, „Otvoren kraj“ Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića,  „Ekvinocijo“ Iva Vojinovića u režiji Ivice Kunčevića , „The Beauty Queen“ Martina Makdone u režiji Ane Vukotić, „Smrt i djevojka“ Arijela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića, „Očevi su grad(ili)“ Borisa Lješevića, „Samoubica“ Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunović , „Bure baruta“ Dejana Dukovskog u režiji Dejana Projkovskog, „Urbesna tragedija“ Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića, i „Hamlet“  Vilijama Šekspira u režiji i adaptaciji Ane Vukotić.

Kraljevsko pozorište Zetski dom gostovaće u CNP-u 1. februara sa predstavom “Tri sestre” A. P. Čehova u režiji Branislava Mićunovića. Predstava ukazuje na ljudske lične agonije, tok misli svakog čovjeka i razgovor sa samim sobom. Čehov u ovoj predstavi govori o nevolji, a ono što se jasno čita jeste činjenica da ljudi nisu našli svoj put. U predstavi igraju: Pavle Prelević, Nada Vukčević, Julija Milačić Petrović Njegoš, Ana Vučković, Jelena Laban, Aleksandar Radulović, Srđan Grahovac, Omar Bajramspahić, Vule Marković, Dejan Ivanić i Stevan Vuković. 

U okviru programskog segmenta Cinema Studio biće prikazana dva filma: “Zviždači” i “To mora biti raj”.

Film ,,Zviždači” režisera Corneliu Porumboiu je kriminalna komedija koja govori o Kristi, policijskom inspektoru iz Bukurešta kog lijepa Gilda uvlači u rizičnu pljačku, a da bi preživjeli moraju da nauče tajni jezik žviždača na španskom ostrvu Gomera.

“To mora biti raj” je komedija koju je režirao Elia Suleiman, inspirisan svojom domovinom – Palestinom. Ujedno i glavni glumac, Elia Suleiman odlučuje da započne novi život ali otkriva da ga Palestina prati kud god da krene. Njegov novi život pretvara se u komični niz grešaka.

U saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, Crnogorski simfonijski orkestar će održati dva koncerta – 15. i 24. februara. U subotu 15. februara pod vođstvom dirigenta Fransoa Lopez- Ferera crnogorski simfoničari izvodiće djela J. Bramsa i R.Šumana, a 24. februara će, deseti put za redom biti održan koncert ,,Pozdrav iz Austrije X” usaradnji sa ambasadom Austrije. Pod dirigentskim vođstvom Uvea Tajmera uz crnogorske simfoničare nastupiće Brigita Šimon, sopran. Na programu će biti valceri, polke i marševi.

KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU DA OTVORITE KOMPLETAN REPERTOAR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 12 =