Februarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

 

 

Februar 2018. u Crnogorskom narodnom pozorištu obilježava nastavak akcije “Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište”. Akcija omogućava 50% popusta na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a.

Februarski repertoar CNP-a čine predstave: “Ribarske svađe”, “Urnebesna tragedija”, ”Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Revizor”, “Šćeri moja”, “Orkanski visovi”, “Učene žene”, “Ženidba”, “Zimska bajka”, “Istraga”, “Samoubica”, “Don Žuan”, “Njegoš za djecu”, “Gorski vijenac”, “Koza ili ko je Silvija”, “Isti”, “Mamu mu jebem ko je prvi počeo” i “Otvoren kraj”.

1.februara će na Velikoj sceni CNP-a biti izvedena predstava “Ribarske svađe” Karla Goldonija u režiji Ane Vukotić. “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića na repertoaru je 2. i 3. februara. “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Iva Brešana u režiji Luke Kortine biće izvedena 6. februara, a Gogoljev “Revizor” u režiji Veljka Mićunovića 7. februara. Nagrađena drama Maje Todorović “Šćeri moja” u režiji i adaptaciji Ane Vukotić biće izvedena 9. februara.

Predstava “Orkanski visovi” po tekstu Emili Bronte u režiji Dore Ruždjak Podolski, u koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Barskog ljetopisa biće izvedena 10. februara.

Molijerove “Učene žene” u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića na repertoaru su 12. februara. Gogoljeva “Ženidba” u režiji Egona Savina  biće izvedena 13. februara u Nikšićkom pozorištu, a 19. februara na Velikoj sceni CNP-a.

Šekspirova “Zimska bajka” u režiji Dina Mustafića na repertoaru je 14. i 15. februara.

Predstava “Istraga” Aleksandra Radunovića u režiji i adaptaciji Stefana Sablića biće izvedena 16. februara a “Samoubica” Nikolaja Erdmana u režiji Veljka Mićunovića 17. februara.

Molijerov “Don Žuan” u režiji Ane Vukotić na repertoaru je 20. februara, a Njegošev “Gorski vijenac” u režiji Diega de Breje 22. februara.

U okviru Dječje scene 21. februara u 12 časova biće izvedena predstava Petra Pejakovića “Njegoš za djecu – kako rastu veliki ljudi”.

Predstava “Koza ili ko je Silvija” Edvarda Olbija u režiji Danila Marunovića biće izvedena 24. februara.

26.februara na repertoaru je predstava “Isti” Sare Đurović u režiji Damjana Čitkuševa.

U okviru programskog segmenta Scena Akademija, na Velikoj sceni CNP-a će 27. februara biti izvedena predstava “Mamu mu jebem ko je prvi počeo” Dejana Dukovskog u režiji Luke Kortine.

Nagrađena drama Jovane Bojović “Otvoren kraj” u režiji Petra Pejakovića biće izvedena 28. februara.

Crnogorski simfoničari nastupiće 23. februara, pod dirigentskom palicom Uvea Tajmera uz solistkinju Brigitu Šimon.

Na Velikoj sceni CNP-a 5. februara u 19 časova biće upriličena proslava Proljećnog festivala u organizaciji Ambasade Narodne Republike Kine. Ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebno rezervisati ulaznice na biletarnici.

Balet “Pepeljuga” Sergeja Prokofjeva u koreografiji Katje Petrovske, u produkciji baletske škole “Princeza Ksenija” biće izveden 18. februara.