Festival književnosti za đecu MALE MORSKE PJESME I PRIČE u Budvi


Osmi po redu festival književnosti za đecu „Male morske pjesme i priče“, u organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Dramski studio Budva, održaće se 2. i 3. aprila 2021. godine, uz poštovanje svih epidemioloških mjera i uz prisustvo ograničenog broja đece. Na taj način se želi održati kontinuitet jedne divne manifestacije, koja traje već osam godina i koja ima umjetnički i edukativni karakter.

Ovim festivalom će biti obilježen 2. april, Međunarodni dan knjige za đecu, i tim povodom dodjeliće se nagrade dobitnicima ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg Konkursa festivala. Izložbom fotografija BLIC OD PALUBE autorke Anastasije Knežević Festival će početi u petak 2.aprila u 17 časova u amfiteatru C8 Akademiije znanja. Nakon toga uslijediće svečana dodjela nagrada MALI/A OD PALUBE kao i književni program koji će trajati do 19 časova. U programu učestvuju:Tatjana Kuljača, Sandra Đurbuzović, Vera Mačić, Radmila Knežević, Stanka Rađenović Stanojević i članovi Dramskog studija Budva.
U subotu, 3. aprila u periodu od 12 do 14 časova u bioskopu Cadmus Cineplex, sali br. 3 biće izvedena pozorišna predstava MORKO MORSKIĆ Dramskog studija Budva po tekstu i u režiji Radmile Knežević,u kojoj glumi Vasilije Knežević. Nakon predstave biće realizovana književna radionica ŠAPNULO MI JE MORE, a radionicu će voditi: Miloš Boreta, Mirjana Dajičić, Sanja Vilus.

Festival se svake godine održava uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvjete i stručnu preporuku Zavoda za školstvo, čime se ostvaruje zavidna saradnja sa svim osnovnim školama u zemlji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =