Festival Oda životu – Najava programa za utorak, 18. septembar 2018. godine

 

 

Festival Oda životu odaje počast životu i ove godine. A postoji li ljepši način da se to uradi nego omogućiti životu i umjetnosti da se na trenutak dotaknu? U utorak, 18. septembra u okviru festivala biće otvorena internacionalna izložba radova, kako prisutnih umjetnika tako i radova koji sa nam poslati za ovu priliku iz raznih krajeva svijeta. Svi ljubitelji umjetnosti, i ne samo oni, moći će da uživaju u doživljaju Ode i Života u slikama, fotografijama, crtežima, grafikama, keramici, mixed media radovima i skulpturama.

Sa svojim djelima, publici će se predstaviti umjetnici iz zemlje i inostranstva među kojima su:Efendi Mehriban (Azerbejdžan), Jose Vias Granados (Katalonija/Španija), Betul Bayik Kurt (Turska), Irfan Hozo (Bosna i Hercegovina), Simone Noseda (Italija), Ahmet Erman Karagoz (Sjeverni Kipar/Kipar), Faten Khalil (Liban), Divani Srimali Chandrasena (Sri Lanka), Daria Babich (Ukrajina), Valerie Braud(Francuska), Moises Paternina (Kolumbija), Wael Darwesh i Mounira Gemei (Egipat), Hannelore Nenning (Austrija), Signe Hultgren (Norveška); kao i crnogorski umjetnici: Abaz Dizdarević, Aldemar Ibrahimović, Sanja Raonić, Leo Đokaj, Vaso Nikčević, Jelena Pavićević, Ratko Odalović, Miki Popović, Janko Popović, Draško Dragaš, Damir Murseljević, kao i umjetnici iz dijaspore Juan Vladimir Martinovich (Argentina) Iva Krivokapić (Crna Gora / Francuska).

Djela će biti izložena na spratu dvorca Petrovića na Kruševcu, u postoru fondacije Petrović – Njegoš, a podržana je i od Centra za savremenu umjetnost Crne Gore.