FIAT – Program za četvrtak, 10.09.2020. godine


Večeras će u okviru teatarskog dijela programa, u 20 časova na košarkaškom terenu u Njegoševom parku, biti izvedena češka đečija predstava “Noga u gipsu”, u režiji Dominike Špalkove.

Ovo je priča o mladoj đevojci Jasmini koja je voljela da skače i pleše, originalna produkcija o nepokolebljivoj želji za kretanjem i plesom. Jednog dana, međutim, doživi nesreću. Počinje da posmatra sve oko sebe što se kreće i pleše. Ovdje počinje pustolovina mašte i ljubavi prema igri koja miješa fantaziju i stvarnost! Ovo je snažna i emotivna priča o radosti kretanja za đecu i đecu u nama. U predstavi igraju: Jazmina Piktorova i Jana Bačova Kroftova.

Večeras će, takođe, biti promovisana knjiga poezije i proze “Za dah Zadah”, crnogorske glumice Gordane Mićunović, u 22 časa na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”.

Promocija knjige je koncipirana kao mini performans pod nazivom „Naša mladost preskače zidove“ u kojem učestvuje troje mladih ljudi: Nina Golubović, Tijana Krunić i Matija Đukanović. Nakon promocije premijerno će biti prikazan kratki film „By my Lane“, po ideji Gordane Mićunović.                         

Film „By my lane“ povezan je s knjigom, ali ga možemo posmatrati kao zaseban projekat. Posvećen je pojedincu  koji uspijeva da prihvati sebe nakon mnogo suočavanja, samoće i odricanja. Pojedinac koji se mijenja na svim nivoima, duhovnim i racionalnim, utiče na drugog pojedinca, jer je to najbolja promjena u koju vjeruje. U realizaciji filma učestvovali su i Danijela Radulović i Marija Nikčević (koncept i realizacija). Uloge tumače:  Gordana Mićunović, Radmila Jaramaz, Nina Golubović, Tijana Krunić, Matija Đukanović. Film je rađen u produkciji NVO Fikus.      

         U 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, nastupiće DJ Todoro koji će posjetioce provesti kroz melanž elektro pop indi mejnstrim hitova 70’/80’/90’ s malo začina ex-YU scene.

            U okviru programa „Film u ponoć“,  biće prikazana dva kratkometražna igrana filma: „Glava puna radosti“ (18′), reditelja Branislava Milatovića i „Artist and investigator“(12′), reditelja Danila Marunovića.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na našem sajtu, kao i na našim kanalima na društvenim mrežama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + three =