FIAT – Program za neđelju, 06. septembar 2020. godine


Treći dan FIAT-a proteći će u znaku promocije stručne monografije „Svijet umjetničkih profesija – drama i pozorište“, prof mr. Janka Ljumovića. Promocija je zakazana za 22 sata na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“. S autorom će na promociji razgovarati Aleksandar Jovanović, diplomac pozorišne režije.

Monografija „Svijet umjetničkih profesija – drama i pozorište“ ključno polazište ima u potrebi da se definišu različite profesije u dramskim umjetnostima i njihova uloga u nastanku pozorišne predstave i pozorišta kao organizacije/institucije. Monografija indirektno mapira crnogorsko, jugoslovensko i svjetsko pozorište kroz odabrane primjere autora i saradnika, umjetnika i teoretičara.

U 23 sata, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, nastupiće DJ Todoro koji će posjetioce provesti kroz melanž elektro pop indi mejnstrim hitova 70’/80’/90’ s malo začina ex-YU scene.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na sajtu www.fiat-montenegro.org, kao i na FIAT-ovim kanalima na društvenim mrežama.

Napomena: Radi demokratičnosti i transparentnosti u pogledu učešća publike u programima, ne postoji mogućnost onlajn prijave ili rezervacije za programe FIAT-a. Pravo prvenstva imaju posjetioci koji se pojave najkasnije 15 minuta prije početka programa na ulazu u festivalske prostore na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović” i košarkaškom terenu u Njegoševom parku. Tako će biti izbjegnuta gužva i epidemiološki rizik. U gledalištu ima stotinu mjesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − six =