FIAT – Program za petak, 11.9.2020. godine


Osmi dan na FIAT-u proteći će u znaku promocije knjige „Sirene za uzbunu“ crnogorskog pisca Nikole Nikolića. Promocija počinje u 22 časa na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”. O Nikolićevoj knjizi govoriće pisci Balša Brković, Stefan Bošković i novinarka Dragana Erjavšek.

Odlomke iz knjige govoriće glumica Maja Stojanović.

“Sirene za uzbunu” tematizuju burnu završnicu prošlog vijeka u Crnoj Gori, obilježenu ratom, političkom krizom, nestašicom i mnogim ličnim i kolektivnim lomovima

Nikola Nikolić je rođen 1989. u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka. Na istom fakultetu odbranio je magistarsku tezu o kvislinškim režimima. Dosad je objavio tri romana: „Čvor“ (2011), „Meandar“ (2014) i „Sirene za uzbunu“ (2019), kao i zbirku priča „Atakama“ (2016). Kourednik je knjige „Ko je ko u dijaspori Crne Gore – nauka“ (2013). Priče objavljuje u crnogorskim i regionalnim časopisima (Art, Ars, Zarez, Kritična masa, Strane, Libra libera, Prosvjeta, Express, Čovjek-Časopis, Eckermann). Piše književnu kritiku za portal Glif. Dobitnik je nagrade „Bihorska Venera“ za kratku priču. Priče su mu prevođene na albanski, engleski i njemački jezik. Umjetnički je direktor „Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja“.

U okviru muzičkog programa, od 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“, nastupiće  DJ Danilo Vučinić.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na zvaninom sajtu FIAT-a www.fiat-montenegro.org, kao i na FIAT-ovim kanalima na društvenim mrežama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + six =