FIAT – Program za poneđeljak, 07.09.2020. godine


Današnji program FIAT-a, biće obilježen domaćom predstavom “Bog masakra”, reditelja Siniše Evtimova, u produkciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” na Cetinju. Predstava će biti izvedena u 20 časova na košarkaškom terenu u Njegoševom parku.

Ovo je priča o dva mlada bračna para koji su roditelji, potiču iz različitog miljea, suprotnih obrazovnih metoda i pogleda na svijet i život uopšte. Tokom predstave, upoznajemo roditelje i njihove priče, a prividno ljubazna diskusija se pretvara u takmičenje glasnog govora, iracionalnih argumenata, govora mržnje, šovinizma, mizoginije, rasne netrpeljivosti i homofobije. U predstavi igraju: Marija Labudović, Jelena Đukić, Vule Marković, Omar Bajramspahić.

Scenografiju i izbor muzike potpisuje Siniša Evtimov, konsultant – lektor je Dubravka Drakić, dok je izbor kostima napravila Marija Vujović.

Četvrti dan FIAT-a proteći će i u znaku književnog programa: u 22 časa na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, biće promovisana knjiga poezije “Dođavola”, glumca Zorana Vujovića. Pored autora, govoriće Božo Koprivica, pisac, Dragana Tripković, književnica i dramaturškinja. U muzičkom dijelu nastupiće gitarista Petar Dobričanin, i violinistkinja Tanja Ševaljević-Bogdanović. Stihove iz knjige  govoriće glumci Ana Vujošević, Žana Bulatović-Gardašević i Petar Burić.

Knjiga pjesama Zorana Vujovića “Dođavola” otvoren je poziv na suočavanje s najvrjednijim u nama – ljubavlju.

U 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, nastupiće DJ Danilo Vučinić koji se već godinama orijentiše uglavnom na strujanja alternativne indi muzičke scene. Svoju DJ karijeru započeo je 2011. u klubovima koji uglavnom gaje takav zvuk. Kroz njegove nastupe provlače se i žanrovi poput soula, diska, fanka, hausa.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na sajtu www.fiat-montenegro.org, kao i na FIAT-ovim kanalima na društvenim mrežama.

Napomena: Radi demokratičnosti i transparentnosti u pogledu učešća publike u programima, ne postoji mogućnost onlajn prijave ili rezervacije za programe FIAT-a. Pravo prvenstva imaju posjetioci koji se pojave najkasnije 15 minuta prije početka programa na ulazu u festivalske prostore na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović” i košarkaškom terenu u Njegoševom parku. Tako će biti izbjegnuta gužva i epidemiološki rizik. U gledalištu ima stotinu mjesta.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen + 4 =