FIAT – Program za utorak, 08.septembar 2020. godine


Program 23. FIAT-a danas će proteći u znaku konferencije “FIAT Slobodna zona – Festivali u doba korone”, koja će početi u 21 čas na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”.

 Sesija je tematski nastavak konferencije “Festivali u doba korone”, održane u Kotoru prošlog mjeseca u okviru međunarodnog festivala „KotorArt Don Brankovi dani muzike“. Učestvuju:  Ana Vukotić – Festival internacionalnog alternativnog teatra (Podgorica, Crna Gora), Paolo Mađeli – pozorišni reditelj (Italija), Ratimir Martinović, KotorArt Don Brankovi dani muzike (Kotor, Crna Gora), Ivan Radonjić, Festival uličnih svirača (Nikšić, Crna Gora) i kao i predstavnik Ministarstva kulture Crne Gore.

Zbog velikog interesovanja publike, i na osnovu procjene Umjetničkog savjeta FIAT-a da bi još jedan termin dobrodošao, promocija poezije za gledanje i slušanje „PoVid-19“, bosanskohercegovačkog autora Ahmeda Burića, biće upriličena od 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“. Poznatom piscu pridružiće se za klavirom Vjera Nikolić, kompozitorka, pijanistkinja i pedagoškinja, jedna od najistaknutijih predstavnica nove regionalne umjetničke scene. Dođite šareni, poezija oplemenjuje, a muzika uzdiže.

U ponoć će nastupiti DJ Todoro, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, sa mejnstrim hitovima elektro pop indi  70’/ 80’/ 90’ i malo začina ex-YU scene.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na sajtu www.fiat-montenegro.org, kao i na FIAT-ovim kanalima na društvenim mrežama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + fourteen =