Film “OGNJILO” nagrađen na Međunarodnom festivalu u gradu Ierapetra na Kritu


Film “OGNJILO” reditelja i scenariste Vladimira Perovića, u produkciji JU Centra za kulturu Tivat, osvojio je drugu nagradu u kategoriji kratkometražnog dokumentarog filma na Međunarodnom festivalu u gradu Ierapetra na Kritu.

Film, sniman skoro tri godine u Ožegovicama iznad Čeva, slika dodir tradicionalnog i novog: u život jednog gorštaka, na njegovo imanje, u njegov krajolik, “useljava” ogromni metalni električni stub.

 Simbolično, to je predstavljeno kroz kontrast moćnog dalekovoda od 400 kilovolti na jednoj, i izbijanja iskri starinskim ognjilom i kresivom, na drugoj strani.

 “Zadovoljstvo nam je što “Ognjilo” opravdava sve ambicije koje smo godinama imali ka ovom projektu. Njegov festivalski put je tek počeo, a ista očekivanja imamo i na drugim regionalnim i međunarodnim festivalima. Zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH, otkazali smo planirani put na Sarajevo Film festival, ali imaćemo priliku da isti pratimo putem onlajn platformi, pa pozivamo našu publiku da prati naše društvene mreže, gdje ćemo postaviti odgovarajuću adresu za gledanje filma”, ističe izvršna producentkinja Jelena Božović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − fourteen =