Frankfurt na Majni – Obilježeno 100 godina od rođenja Mihaila Lalića

 

Mihailo Lalic - 253

 

U subotu 20.decembra u prostorijama generalnog konzulata  Crne Gore u Frankfurtu/M, Crnogorsko njemačko udruženje građana Monte-Hess u saradnji sa Generalnim konzulatom a uz podršku povjereništva Matice crnogorske iz Frankfurta obilježilo je veliki Jubilej 100 godina od rođenja jednog od najvećih crnogorskih književnika a nesumljivo najvećeg romansijera Mihaila Lalića.

 

Obiljezavanje 100 godina od rodjenja Mihaila Lalica - 5

 

O životu i radu Mihaila Lalića govorio je naš zasigurno najveći pisac i pjesnik u  dijaspori g. Saladin Dino  Burdžović.

 

Saladin Dino Burdzovic

 

O Laliću je takođe govorio, sa osvrtom i težištem na roman Lelejska gora  predsjednik  udruženja  Monte Hess g.Rifat Stanković.

 

Rifat Stankovic

 

Prisutna publika je sa velikim interesovanjem pratila izlaganje oba govornika a njihovo zanimljivo kazivanje propratila burnim aplauzom.

Posebno značajan i zanimljiv detalj bio je originalni audio snimak priče Mihaila Lalića u kojem on govori o kolašinskom zatvoru.

Prisutnima se sa prigodnim pozdravnim riječima obratio i generalni konzul Željko Stamatović, poželio im uspješan rad  i sretne nastupajuće praznike.

 

Obiljezavanje 100 godina od rodjenja Mihaila Lalica - 1

 

Skupu je prisustvovao i novo izabrani predsjednik, Saveza crnogorskih asocijacija  Njemačke g. Miloš Bukulić kao i generalna sekretarica istih asocijacija Emira Ličina.

 

Obiljezavanje 100 godina od rodjenja Mihaila Lalica - 4

 

Program je pripremio i vodio novinar radio Darmstadta Vojo Jestrović.

 

Vojislav Jestrovic

 

Prilog pripremio Vojislav Vojo Jestrović