Galeriji Centar, Podgorica – Izložba “Između vidljivog i unutrašnjeg, pojave i prolaznog. Telo”


U utorak, 9. marta 2021. u 17h, u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Centar, biće otvorena izložba “Između vidljivog i unutrašnjeg, pojave i prolaznog. Telo” umjetnika Nenada Nedeljkova.

Rođen je 1971. u Zrenjaninu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (likovni odsek, smer slikarstvo), 1998. Postdiplomske studije završio je 2008. na Univerzitetu umetnosti u Beogradu (Interdisciplinarne magistarske studije, Grupa za digitalnu umetnost).

Istoričarka umjetnosti Anja Marković, je u tekstu koji prati izložbu, između ostalog, zapisala:

“Baveći se ljudskim tijelom kao okosnicom svih svojih radova, koristeći se kombinovanjem tehnika i multimedijalnim pristupom, prodire u samu srž ljudskog bića. Bilo da govori o tijelu kao, s jedne strane, potrošnom, a s druge strane tako moćnom i savršenom skladu, odnosno o njegovoj strukturi, Nedeljkov postavlja pitanje povezanosti tijela sa onim nevidljivim, neshvatljivim i mističnim dijelom– psihom, dušom i umom. Da li je tijelo zaista ogledalo našeg unutrašnjeg stanja? Šta je realnost i šta je to što čini da je mi, kao i memoriju, kreiramo prema sebi?”

Shodno epidemiološkim mjerama i zabrani okupljanja, otvaranju izložbe će prisustvovati novinari, dok će ga publika moći naknadno pogledati na oficijalnom YouTube kanalu Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Izložba se može pogledati do 31. 03. 2021.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + 9 =