Gosti tribine “Podgoričke priče” Srđan Bulatović i Darko Nikčević


             Veče će biti organizovano u utorak 22. juna u sali Dodest, sa početkom 20 sati.

             KIC „Budo Tomović“ će sa zadovoljstvom ugostiti ova dva vrhunska umjetnika i stvaraoca koji će nam u „Podgoričkim pričama“, uz moderatora Vanju Kovačevića, otkriti dio onoga što ne znamo o njima, i privatno i profesionalno, a saznaćemo koje su to njihove najljepše slike Podgorice iz djetinjstva, rane mladosti, omiljena mjesta, ljudi, kolege, ali i aktuelnosti.

              Podsjetimo da je nedavno Naxos Records, jedna od tri najprestižnije izdavačke kuće za klasičnu muziku u svijetu, objavila nekoliko njihovih CD-ova na kojima su se našle kompozicije različitih stilova sviranja i sa različitih prostora, a opet objedinjene i povezane u prvom redu Crnom Gorom, prostorom za koji su umjetnici čvrsto vezani i iz kojeg crpe inspiraciju.

              Više od četvrt vijeka Srđan Bulatović i Darko Nikčević oduševljavaju domaću i inostranu publiku svojim kompozicijama, koje dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike i savremenih muzičkih pravaca, uz flamenko i balkanske ritmove. Njihova muzika iznova oživljava slovenske melodije, atmosferu Mediterana i Bliskog istoka. A kad imate sve to na jednom CD-u nema nikakve sumnje da su se pred vama našli virtuozi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × five =