Grad teatar Budva – Najava programa za četvrtak, 06. jul 2017. godine

 

 

 

U četvrtak, 06. jula 2017. godine, na sceni na Trgu pjesnika, sa početkom u 21.30h biće izvedena predstava za djecu  “Džekil na ledu“ u izvođenju Paola Nanija, jednog od najpoznatijih svjetskih pantomimičara.

 

 

Paolo Nani je 1995. godine u Vordingborgu u Danskoj osnovao “Paolo Nani teatar”. Od tada je uradio veoma malo predstava, ali su sve imale izuzetnog uspjeha u međunarodnom pozorišnom svijetu. Nadaleko je poznat po svom izvanrednom osjećaju za vrijeme, duhovitom i preciznom govoru tijela i majstorstvu u facijalnim ekspresijama.

U samoj predstavi okrugli, smiješni, dopadljiv lik, Džekil, prodavac je sladoleda – a posao radi na svoj specifičan način. Predstava se manje bavi samim pričanjem priče – a više načinom na koji je ispričana. Najvažnija je pozorišna igra između Džekila i publike, i način na koji, kroz niz apsurdnih situacija, zajednički stvaraju magiju.  “Džekil na ledu” je zabavna i primamljiva predstava, sa razigranim, smiješnim i muzičkim putovanjem koje kulminira u koncert veselog rok-benda pred publikom i sladoled-zabavom za svakoga.

Predstavu je režirao norveški režiser Frede Gulbrandsen, inovativan režiser sa brojnim izvrsnim predstavama u svojoj biografiji. Uz to, predstava je napravljena u saradnji sa italijanskim kompozitorom i glumcem Valentinom Draganom, koji u svojoj biografiji takođe ima dugačku listu uspješnih, smiješnih, muzičkih “one-man” šoua. Teatar “Paolo Nani” nastupa sa svojim predstavama duž čitave Evrope.

Predstava je rađena u saradnji sa Danskim pozorišnim savjetom, a “Grad teatar” predstavu organizuje u saradnji sa Kotroskim festivalom pozorišta sa djecu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − four =