„Grad teatar – Crvena komuna“ – Stend-up komedija „O Džoniju“

 

 

U srijedu, 09. maja 2018. godine, JU „Grad teatar“ nastavlja sa programom „Grad teatar – Crvena komuna“, koji realizuje u saradnji sa JU „Muzeji i galerije“.

U „Crvenoj komuni“, sa početkom u 20 časova, biće izvedena stend-up komedija „O Džoniju“, punog naziva „Sve što ste htjeli da znate o Džoniju, a niste smjeli nikad da ga pitate“ poznatog glumca Nikole Đurička.

Nikola Đuričko je, za 40. rođendan, odlučio da dogodovštine iz ličnog života tematizuje u formi stend-apa i u prepoznatljivom humorističkom registru, aludirajući naslovom komada na poznati film Vudija Alena,  progovori o tome  „šta je morao da pjeva u prvom razredu, kako je izgubio četrdeset klinaca, za koliko je prodavao putovanja na Havaje, zašto je pao balet, zašto je nosio helanke, kako je dobio dva nagradna izlaska u grad, kако se pravilno koristi kondom, šta nikada ne treba stavljati u oči i još mnogo toga…”.

Đuričko je studirao glumu na FDU u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Godine 1994, kao student, postaje stipendista Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a stalni član 2002. godine. Uloge na sceni JDP-a: Hotel „Slobodan promet“, Slučajna smrt jednog anarhiste, Otelo, Metamorfoze, Šine, Kako vam drago, Kandid ili Optimizam, Barbelo, o psima i deci, Brod za lutke, Šuma, Italijanska noć, Pseći valcer, Galeb, Leons i Lena, Beogradska trilogija... Poznate su njegove filmske i TV uloge: Otvorena vrata, Do koske, Lajanje na zvezde, Nebeska udica, Normalni ljudi, Munje!, Nataša, Bumerang, Žena sa slomljenim nosem, Montevideo… Dobitnik je dvije godišnje nagrade JDP i brojnih pozorišnih i filmskih nagrada.

Informacije i rezervacija karata putem telefona +382 33 402 935.