„Grad teatar“ – Najava programa za petak, 16.avgustU petak 16. avgusta 2019. godine, sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala. Gost trga će biti Dragana Kršenković Brković i predstaviće monografiju Fragmenti: zapisi o književnosti.

Dragana Kršenković Brković autorka je romana Atelanska igra i Izgubljeni pečat, zbirki pripovijedaka Vatra u Aleksandriji i Gospodarska palata, zbirke jednočinki Iza nevidljivog zida, monografija Poetika prolaznosti: Organizacija vremena u „Ranim jadima“ Danila Kiša i Fragmenti: zapisi o književnosti, kao i knjiga za djecu – Tajna plavog kristala, Duh Manitog jezera, Muzičar s cilindrom i cvijetom na reveru, Modra planina i Tajna jedne Tajne.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, katedra za dramaturgiju, Univerziteta umetnosti u Beogradu i na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu, Nauka o književnosti, Univerziteta Crne Gore.

Na poleđini knjige je zapisano : „ U ovoj knjizi autorka istražuje različite žanrove, preispituje izražajna sredstva koja oni koriste u uspostavljanju onostranog, eteričnog, transcedentnog, iracionalnog, čudesnog i fantastičnog u njihovim djelima, analizira na koje to sve načine odabrani umjetnici pojedine poetske slike ili likove zaogrću arhetipskom imaginacijom i prevode u jednu višu opštost, uspijevajući da u djelima izraze ono nešto od apsolutne istine o biti svijeta i života.“

Sa autorkom razgovor vodi Božena Jelušić, spisateljica i profesorica književnosti i medijske pismenosti.