„Grad teatar“ – Najava programa za subotu, 4. avgust 2018. godine

 

 

U subotu, 4. avgusta, u 21 čas, na Trgu pjesnika se nastavlja književni program ovogodišnjeg festivala predstavljanjem izdanja „Teatralije“ Veselina Radunovića.

Knjiga “Teatralije”, autora Veselina Radunovića, objavljena je u izdanju CID-a i Centra savremene umjetnosti Crne Gore. Radi se o dvotomnom izdanju sabranih pozorišnih kritika, eseja, intervjua i razmišljanja o teatru, važnom ne samo za savremenu teatrologiju Crne Gore i regiona, već i za festival „Grad teatar“.

Aleksandar Milosavljević, urednik izdanja, u predgovoru “Teatralija” Veselina Radunovića ističe: “Na jednoj strani, on je kao veoma mladi gledalac i zaljubljenik u teatar imao priliku da vidi neke od crnogorskih glumačkih legendi u periodu njihovog punog umjetničkog, histrionskog napona, dok je na drugoj, kao već zreo kritičar bio svjedokom stasavanja nekoliko naraštaja mladih i mlađih glumica i glumaca te njihovog uspona ka fazi pune zrelosti. Tako je ovaj podgorički kritičar dočekao i najmlađu generaciju diplomiranih cetinjskih studenata, one koji tek, stupajući na pozornicu, nagovještavaju talenat koji im s pravom obezbjeđuje visoke pozicije u teatarskom životu Crne Gore i regiona”, zapisao je Milosavljević.

O knjizi će govoriti Aleksandar Milosavljević, urednik izdanja, i Branislava Liješević, dugogodišnji direktor JU “Grad teatar”. Veče vodi Radmila Radosavljević, novinar.