„Grad teatar“ – Najava programa za utorak, 30.julU utorak 30. jula 2019. godine, sa početkom u 21h, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala. Gost će biti Dejan Atanacković i predstaviće svoju knjigu  Čovek bez jezika.

Književni program je zamišljen kao performans, dijalog riječi i muzike, slike i zvuka, Dejana Atanackovića i Manje Ristić.

Dejan Atanacković (Beograd, 1969) predaje više predmeta iz oblasti vizuelne umjetnosti i kulture na univerzitetskim programima u Firenci. Sarađuje sa firentinskim Muzejom prirodnih nauka na predmetu Body Archives, posvećenom istoriji predstava ljudskog tijela. Poslednjih godina vodi radionice zasnovane na dijalogu i saradnji studenata i psihijatrijskih pacijenata. U Beogradu je, uz podršku Muzeja savremene umjetnosti, pokrenuo Drugi pogled, inicijativu za nove narativne tokove kroz javni rad beogradskih alternativnih vodiča.Kao vizuelni umjetnik, od devedesetih realizuje samostalne izložbe i kustoske projekte. Pojedini Atanackovićevi radovi dio su muzejskih i privatnih kolekcija. Dobitnik je NIN-ove nagrade za svoj prvi roman Luzitanija.

Manja Ristićrođena je u Beogradu 1979. Manja Ristić je violinistkinja, izvođač improvizacione muzike, kompozitor i producent zvučnih umetnosti, kustos, edukator i menadžer u kulturi. Diplomirala je na FMU (2001), a 2004. završila postdiplomske studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu (RCM). Kao solo i kamerni izvođač klasične muzike nastupala je širom Evrope uključujući saradnje sa svetski poznatim mentorima, dirigentima i izvođačima. Po završetku postiplomskih studija okreće se multimedijalnom performansu i istraživanju na polju instrumentalne elektro-akustike. Sa sastavom ERUPTION, kao i kroz nebrojene kolaboracije sa kompozitorima, vizuelnim i konceptualnim umjetnicima, pozorišnim i filmskim rediteljima nastupa u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Holandiji, Belgiji, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Bugarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Osnivač je Udruženja multimedijalnih umetnika AUROPOLIS, koje je kroz njen petnaestogodišnji producentski, aktivistički i umjetnički rad predstavilo veliki broj kulturnih događaja, umjetničkih produkcija i internacionalnih projekata.